انقلاب ۱۹۷۹، تحریف انقلاب اسلامی

بازی انقلاب ۱۹۷۹، یک بازی در سبک ماجرایی است که توسط استودیو Telltale Games و با کارگردانی (نوید خوانساری) برای کامپیوتر و گوشیهای موبایل (اندروید، آیفون) ساخته شده. این بازی بلافاصله بعد از انتشار، جنجال زیادی در ایران به پا کرد .
سبک این بازی همچون بازیهای معروفی مثل Life is Strange یا Detroit: Become Human است. البته سطح بازی، بسیار پایینتر از این دو بازی است. در واقع این سبک بازیها، بیشتر از آنکه گیمپلی داشته باشند تا بتوانید کارهای متنوعی را در بازی انجام دهید، بیشتر شبیه به یک فیلم سینمایی هستند.
ژانر: ادونچر/ ماجراجویی
داستان بازی از دو بخش انتخابی و اجباری تشکیل شده. بخش انتخابی. میتوانید در بازی بهعنوان یک فرد انقلابی و باایمان باشید و یا حتی در غالب یک فرد ضدانقلاب بازی را به اتمام برسانید.
اما بخش اجباری بازی، روند داستانی است که بازی باز نمیتواند در آن تغییری ایجاد کند و با هر انتخابی که در بازی انجام دهد، با آن خط داستانی مواجه میشود.
روند داستان اجباری بازی، در سال ۱۳۵۷ و در جریان انقلاب اسلامی جریان دارد و وقایع بازی حول محور خبرنگار جوانی به نام (رضا شیرازی) میچرخد. خانوادهٔ او یکی از ثروتمندترین افراد هستند و برادر او (حسین)، از مأموران ساواک است. رضا که از آلمان به ایران سفرکرده، با تشویقهای دوستش (بابک) به جریانات انقلابی میپیوندد.
در طرف دیگر (علیرضا شیرازی) که عموی رضا است، یکی از اعضای مجاهدین خلق است و رضا را تشویق به عضویت در این گروه میکند. در ادامه رضا به مرکز مدیریتی انقلاب به رهبری زنی به نام (بیبی گلستان) میپیوندد.
در یک گردهمایی، اعضای گروه تصمیم میگیرند در میدان ژاله برای تظاهرات جمع شوند. اما نیروهای امنیتی شاه از راه میرسند و تعداد زیادی از مردم را به رگبار میبندند. در نتیجه واقعه (جمعه سیاه) به وقوع میپیوندد.
رضا و تعدادی از دوستانش از این حمله جان سالم به در میبرند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، رضا توسط نیروهای انقلابی در زندان اوین بازداشت میشود. او که در روند بازی از هر چیزی که مشاهده میکرد، عکسبرداری کرده بود، در نتیجه این عکسها موجب قتل چندین آدم شده. به همین دلیل توسط (اسدالله لاجوردی) شکنجه میشود و در نهایت هم توسط او کشته میشود.
نکات منفی:
پس از انتشار بازی انقلاب ۱۹۷۹، بعضیها از محتوای بازی انتقاد میکردند و برخی هم از آن بهعنوان یک بازی بدون هیچگونه محتوای منفی یاد میکردند. اما در حقیقت هرکسی با یکبار بازیکردن آن، متوجه خواهد شد اساس بازی بر پایه تحریف انقلاب اسلامی است و هدف تخریب چهرهٔ شهدا را در سر دارد.
خبر انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ مثل یک بمب در جهان صدا داد و بهقدری در جهان تأثیرگذار بود که حتی تلاشهای دشمنان برای بایکوت این خبر تأثیری نداشت. در این هنگام تنها کاری که از دست آنها برمیآمد، تحریف چهره انقلاب اسلامی بود که نمونه آن را در بازی انقلاب ۱۹۷۹ شاهد هستیم.
در ادامه به تحریفاتی که بازی انجام داده اشاره میکنیم:
شهید (اسدالله لاجوردی)، یک فرد خشن فارغ از هرگونه رحم و مروتی نشاندادهشده. او همانطور که موقع صدای اذان فوراً به سمت نمازخواندن میرود، همانطور هم یک فرد خبرنگار (رضا) را بدون هیچ دلیلی با تسبیح خفه میکند و او را میکشد.
رهبران انقلاب اسلامی، زنان بیحجاب و مجاهدین خلق نشاندادهشدهاند. درحالیکه هیچگونه از رشادتهای شهیدان در بازی نشان داده نشده.به جز تعدادی عکس از شهدا که یک فرد بر روی لباس خود چسبانده و بازی این کار او را هم به تمسخر میگیرد. (مربوط به عکس زیر)
در واقع بازی، هدف نهایی از انقلاب اسلامی را صرفاً آزادی مردم از زورگویی نشان میدهد و رهبران آن را زنان بیدین و بیحجاب که عمدتاً هم از گروه مجاهدین خلق هستند عنوان میکند درحالیکه پایه و اساس انقلاب اسلامی بر اساس حفظ ارزشهای اسلامی بوده و انقلاب را شهدایی تشکیل میدادند که هدف نهاییشان حفظ ارزشهای اسلامی از جمله حجاب بود.(به عکس زیر توجه کنید)
جالب اینجاست تعدادی از سایتهای نقد کننده بازیها، به این بازی نمره ۸ از ۱۰ را دادهاند. مثلاً سایت IGN به این بازی نمره ۸ را داد. از طرفی همین سایت به بازیDetroit: Become Human همین نمره را داده است. در حالی بازی انقلاب ۱۹۷۹ اصلاً در سطحی نیست که بخواهد با چنین بازیهایی مقایسه بشود!
شکی نیست که این سایتها با دریافت پول، نمرههای عالی به بازی دادند تا بلکه تأثیرگذاری آن بیشتر شود و مخاطبان بیشتری بازی را تجربه کنند.
(نوید خوانساری) سازنده بازی هم در طی مصاحبهای تأکید میکند انقلابیهای واقعی زنان بدون حجاب بودند درحالیکه خودش در زمان انقلاب ۱۰ سال بیشتر نداشته و عملاً چیزی از انقلاب را نفهمیده!
همچنین از محتوای بازی که بگذریم، داستانگویی و شخصیتپردازی اکثر شخصیتهای بازی، کلیشهای است.
دوبله فارسی بازی فاجعهبار است بهطوریکه بسیاری از کلمات بازی دوبله فارسی نشدهاند.
انتخابهای شما در پایان بازی تأثیری نمیگذارند و درهرصورت توسط اسدالله لاجوردی کشته میشوید. فقط اگر انتخابهای مناسبی را انجام دهید، بهجای خفه شدن با تسبیح، با شلیک گلوله کشته میشوید!
بازی دارای صحنههای بسیار خشن بوده و برای کودکان و نوجوانان مناسب نیست.
نکات مثبت:
تنها نکته مثبت بازی، روایتگری چند شاخهای آن است.