تحلیل | «کنا؛ پل ارواح»؛ ماجراجویی لذتبخش از دوران گذشته

بازی (Kena: Bridge of Spirits) بهعنوان یک بازی کلیدی توسط استودیو (Ember Lab) برای پلیاستیشن ۵، پلیاستیشن ۴ و کامپیوتر عرضه شد. این بازي سومشخص است و ۱۰ تا ۱۵ ساعت، اتمام بازي طول میکشد. با پیشینۀ این استودیوی آمریکایی در انیمیشنسازی برای فیلمها، تقریباً انتظار میرفت که در این بازي هم موفق عمل کنند.
ژانر: اکشن/ماجراجویی
داستان بازی
«کنا» شخصیت اصلی بازی، یک دختر جوان باقدرتهای خارقالعاده است. او یک راهنمای روح است؛ به این معنی که او به ارواح متوفی کمک میکند تا راه خود را به زندگی بعدی پیدا کنند.
نقش او باعث میشود که او به دهکدهای متروکه برسد و به دو کودک خردسال کمک کند تا برادر گمشده خود را پیدا کنند. کنا در طول سفر خود با افراد مختلفی ملاقات خواهد کرد که همگی به کمک او برای هدایت روح خود به نور نیاز دارند.
بااینحال، نجات روح دیگران همیشه ساده نیست، و کنا باید قبل از اینکه کارش تمام شود، با شیاطین آنها – و شیاطین خودش – روبرو شود.
کنا همچنین با«راتها» ملاقات میکند که موجودات کوچک و بامزهای هستند که در طول بازی، کنا را همراهی میکنند.
در ادامۀ داستان بازی، شخصیت «توشی» به کنا میگوید که او پس از شیوع بیماری در روستا و کشتهشدن مردم، دنبال منشأ این بیماری بوده است.
«زاجورو» که پیرمردِ دانایی است به او میگوید که این چرخۀ طبیعی است که توسط «خدای پوسیدگی» کنترل میشود و آنها باید مکان جدیدی را برای زندگی پیدا کنند، اما توشی نمیپذیرد.
او در بالای کوه با خدای پوسیدگی روبرو شده تا در مورد رنجی که بر مردمش تحمیل میشود، تحقیق کند. اما خدای پوسیدگی جوابی به او نمیدهد. توشی هم عصبانی میشود و خدای پوسیدگی را نابود میکند.
حال کنا باید روحِ خدای پوسیدگی را بازیابی کند تا چرخۀ طبیعت به حالت خودش برگردد.
آسیبهای بازی
همانطور که اشاره شد، بازي کنا داستانی دربارۀ تعادل است. بین خیر و شر، بین زنده و مرده، و بین طبیعت و ساکنانش.
خدای طبیعت یا همان خدای تعادل در بازی، یک موجود شبیه به شیر جنگل است. اجزای بدنش از چوب درخت و سبزه درست شده است.
بازی کنا با داستان خود میخواهد به مخاطبانش این مطلب را القا کند که خدای جهان هستی، همان نظمی است که در طبیعت برقرار شده. اگر کسی بخواهد جلوی این نظم را بگیرد، در واقع زندگی بشر و حتی عالم ارواح را هم به خطر انداخته است! در واقع این بازی، نظم موجود در عالم را معلول عوامل طبیعی قلمداد میکند و غایت را به نهاد طبیعت نسبت میدهد.
از طرفی در چند نقطه از محیط بازی میتوان روحهایی را که در حال تعظیم و پرستش بتها هستند، مشاهده کرد. یکی از این صحنهها در ابتدای بازی قرار دارد که اگر در کنار چند تکه سنگ بروید، دو روح ظاهر میشوند که در حال بتپرستی هستند.
این نکته را هم باید توجه کرد که مخاطبان عمدۀ این بازی، کودکان هستند. هر بچهای با دیدن این تصاویر با خود میگوید که حتماً بتپرستی کارت درستی است!
همچنین شخصیت کنا، تنها بهوسیله مدیتیشن کردن قدرتهای عرفانی و خارقالعاده را به خود میگیرد.
نکات قوت
جلوههای بصری و کات سینهای از پیش رندر شده، واقعاً استثنایی هستند.
نکات ضعف
بهطورکلی باتوجهبه اینکه استودیو (Ember Lab) اولین بازی خود را ارائه میکند، دور از ذهن نیست که بازی ایراداتی هم داشته باشد. از مهمترین این ایرادات میتوان به عدم پرداختن به شخصیت اصلی بازی کنا اشاره کرد.
همچنین سطح سختی بعضی از مراحل بازی، نابرابر است مخصوصاً در غول آخر بازی.
دانلودها و نظرات
بازی کنا، پل ارواح، توانست نمره 82 را در سایت (متاکریتیک) از آن خود کند و باتوجهبه اینکه این بازی برای ps4 و کامپیوتر هم منتشر شده، دانلود و بازخورد بالایی را از کاربران ایرانی گرفته است.