نقد بازی | بازیهای گیمهایپ؛ اینبار «مچین»

«مچین» ساخته استودیو «گیمهایپ» با سیستمعامل Android، سال ۱۴۰۱ عرضه شده و در کافهبازار با بیش از ۵۰ نصب فعال، امتیاز ۴.۶ کسب کرده است.
گیمهایپ از استودیو بازیسازان ایرانی بوده و تاکنون بیش از ۴۰ بازی منتشر کرده و از مجموع بازیها رقمی در حدود یک هزار پلیر به ثبت رسانیده است.
تمام بازیهای ساخت این استودیو در سبک تفننی است و تاکنون بازی جدی توسط این استودیو منتشر نشده و متأسفانه به دلیل عملکرد ضعیف این استودیو در حوزه برندینگ و معرفی خود، اطلاعات دیگری از آن در دست نیست.
بازی مچین از بازیهای ایرانی در سبک مسیریابی است و به دلیل تکراری بودن، خالی بودن از نوآوری در بازی و همچنین وجود ایرادات فنی مختلف، یک کپی ناموفق از بازیهای مشابه سبک خود است و حتی در ساختار هنری بازی نیز مورد قابلتوجه و قابلذکری به چشم نمیخورد.
ژانر: تفننی/ مسیریابی
داستان بازی:
مچین یک بازی تفننی است و ویژگی معمول این سبک بازی، نداشتن داستان و روایتگری در متن بازی است؛ بهگونهای که بازیکن بعد از اجرای آن، مستقیماً وارد جریان بازی شده، آغاز به مسیریابی کاراکترها میکند.
نکات مثبت:
استفاده از تم رنگی شاد و آرامشبخش: رنگ سبز، نماد آرامش و زیبایی و همینطور رنگی دلنشین در نظر مردم است که با بهکارگیری در بازی، حال هوای نسبتاً آرام و شادی را ایجاد کرده و بازیکن بهخوبی با این فضای آرامشبخش ارتباط برقرار خواهد کرد.
نکات منفی:
ایرادات فنی: یکپارچگی قطع صدا و موسیقی بازی، مشخص نبودن مرز دقیق کاراکترها و اشیا و همینطور شروع مجدد بازی با یک لمس اشتباه، حتی در آخرین لحظات بازی از ایرادات اصلی بازی است که متأسفانه هیچ تلاشی برای رفع این ایرادات صورت نگرفته است.
موسیقی و صداگذاری ضعیف: استفاده از یک تِرک موسیقی در بخش منوها و همینطور سراسر بازی، فضای بهشدت تکراری و حوصلهسربری را به وجود آورده و دراینبین، بخش صداگذاری شخصیتها و جلوههای صوتی نیز تنها به دو تِرَکِ برخورد و تشویق پایان بازی ختم میشود که هیچکدام در هیچ حالتی از بازی، کوچکترین احساس تنوع و جذابیتی را برای مخاطب ایجاد نخواهد کرد.
مراحل تکراری: «کلی مرحله جذاب و هیجانانگیز در انتظارته» عبارتی است که در توضیحات این بازی بسیار توجه مخاطب را جلب میکند؛ اما چیزی که در بازی مشاهده میکنیم، تکرار بینهایت یک مرحله است که حتی کوچکترین تغییری نیز در آن وجود ندارد.
طراحی منوهای ضعیف و نامناسب: نداشتن طراحی و رنگبندی مناسب و همچنین موقعیت نامناسب قرارگیری گزینههای منو در بازی، همگی بخش بصری بازی (که البته حرفی برای گفتن ندارد) را دچار اختلال شدیدتری کرده و حتی همین رنگبندی و طراحی زمینه قابلقبول را نیز تحتتأثیر قرار داده است.